Belediye iktisadi teşekküllerinin hukuki statüsü ve tabi oldukları ihale rejimi
Of city-owned tender is subject to status and legal rejime
- Tez No: 351602
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. ŞEBNEM SAYHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Bid, Municipal enterprises Public Procurement Law, Government Procurement Act, Public service, public Goods, public Service, Supreme Audit
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Devlet tarafından kurulan işletmeler diğer deyişle genel bütçeye dâhil dairelerle katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediyelerin alım, satım, hizmet, yapım, kira, trampa, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve taşıma işleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre yürütülmekteydi. 8.9.1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun günümüzün değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verememesi ve uygulamada ortaya çıkan aksaklıkları gidermede yetersiz kalması, bütün kamu kuramlarını kapsamaması ve uluslararası ihale uygulamalarına paralellik göstermemesi nedeniyle kamu ihaleleri ile ilgili geniş kapsamlı yeni bir kanuna ihtiyaç duyulmuştur. ANAHTAR SÖZCÜKLER: BĠT, Ġhale, Kamu Ġhale Kanunu, Devlet Ġhale Yasası,Kamu Hizmeti, Kamusal Mal, Kamusal Hizmet, SayıĢtay Denetimi.
Özet (Çeviri)
In other words, the general budget supplementary budget by the state authorities, including apartments, private administrations and municipalities purchase, sale, service, construction, leasing, trade, and transportation facility expropriating works were conducted in accordance with the provisions of the Public Procurement Law No. 2886. Government Procurement Law No. 2886 dated 09.08.1983 and did not meet the needs of today's changing and evolving, and are insufficient to remove breakdowns in practice, theory does not cover all public procurement practices in line with international due to an extensive new law on public procurement was needed.