Toplam kalite yönetiminin üretim işletmelerine etkisi bir alan çalışması
Effect of total quality management on production enterprises and aresearch study
  1. Tez No: 351845
  2. Yazar: CAHİT ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CANAN GAMZE BAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, Kalite, Üretim, Üretim Süreçleri, Toplam Kalite Felsefesi, Total Quality Management, Quality, Production, Production Processes, Total Quality Philosophy
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Günümüzde kaliteli ürün üretmek artık işletmelerin varlıklarını sürdürebilmeleri, rekabet edebilmeleri ve büyüyüp gelişmelerinde temel faktör olarak görülmektedir. İşletmeler, Toplam Kalite Yönetimi anlayışının temel araçlarda yapılan her işin için sürekli iyileştirilmesi, müşteri tatmini ve tüm modern teknikleri kullanarak gelişmeye son derece açık bir anlayış olduğunun farkındadırlar.İşletmeler artan iç ve dış rekabet ortamında mücadele edebilmek için daha iyiyi, daha güzeli çok daha düşük maliyet ile üretmek zorundadırlar. Bu nedenle işletmeler, Toplam Kalite Yönetimine ve Toplam Kalite Yönetiminin temel amaçlarından biri olan üretim sürecini geliştirme ve iyileştirme konusuna ağırlık vermek durumundadırlar.Bu çalışmada Toplam Kalite Yönetiminin üretim işletmelerine ve üretim süreçlerine etkileri üzerine Adıyaman ilinde bir alan araştırması yapılmıştır.Çalışmadaki ana amaç; üretim işletmelerinin yönetim, çalışanlar, müşteriler, pazar, imalat, motivasyon ve maliyet boyutlarında Toplam Kalite Yönetimi uygulamaları ile olan ilişkilerinin incelenmesidir.
Özet (Çeviri)
Nowadays produce quality products is seen as a key factor for businesses able to survive, compete and growth and development. Businesses, are a ware that continuous improvement in basictools of Total Quality Management customer satisfaction and using modern techniques is needed approach for development.Enterprises have to produce beter nicer with much lower costs in order to fight in the competitive domestic and foreign environment. Therefore, enterprise are required to focus on Total Quality Management and Total Quality Management's tool which is one of the main objectives of the development and improvement of the production process.Inthisstudy, toinvsestigate Total Quality Management's impact on manufacturing enterprises and production processes, a field research was conducted in thecity of Adiyaman.The main purpose of the study; is to examine the relationship between manufacturing enterprises' management, employees, customers, market, manufacture, motivation, and cost dimensions with the implementation of Total Quality Management.