İşletmelerde halkla ilişkiler faaliyetlerinin önemi ve Uşak Organize Sanayi Bölgesindeki işletmelerin halkla ilişkiler faaliyetlerinin incelenmesi
The importance of public relations in business operations and study of public relations activities i̇n companies of Uşak Organized Industrial Zone
  1. Tez No: 353106
  2. Yazar: FİLİZ KILINÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERCAN ÖZEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Halkla İlişkiler, İletişim, İmaj, Tanıtım, İşletmeler, Yapısal Eşitlik Modeli, Public Relations, Communication, Image, Presentation, Companies, Structional Equivalance Model
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uşak Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Bu çalışmada işletmelerde halkla ilişkiler faaliyetlerinin önemi ortaya konmuş ve Uşak ilinde Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) işletmelerinin halkla ilişkiler uygulamaları ele alınarak incelenmiştir. Bu amaçla, 115 işletmeye tesadüfî örnekleme yöntemiyle anket uygulanmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde halkla ilişkilerin anlamı, tarihçesi ve halkla ilişkilerin önemi üzerinde durulmuş, ikinci bölümde ise işletmeler açısından halkla ilişkiler faaliyetlerinin önemi ve kullanılan araçlar açıklanmıştır. Tezin son bölümde, yapısal eşitlik modeli kullanılarak, Uşak İli işletmelerinin halkla ilişkiler faaliyetlerinden beklentilerine etki eden faktörler incelenmiş ve sonuçlar ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study the importance of business administration is indicated, the implementations of public relations among companies of Uşak Industrial Zone discussed and analysed. For this study a questionnaire was distributed to 115 randomly selected companies.In the first part, the meaning, history and importance of public relations is indentified. In the second part, the importance of public relations activities and instruments which are used for this activities are explained. In conclusion, the factors which have effect on expectations of Uşak Industrial Zone companies from public relations activities are examined ,with using structional equivalance model.