An analysis of the Turkish Prime Minister as an authoritarian figure in the light of Gezi Events
Gezi Parkı olayları çerçevesinde Türk Başbakanın otoriter figür olarak analizi
- Tez No: 353123
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. PANTELİS VATİKİOTİS
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
 - Anahtar Kelimeler: Siyasi söylem, güç, ideoloji, devlet aygıtları, eleştirel söylem analizi, vatandaş (yurttaş) gazeteciliği, otorite, kişiler arası toplu iletişim, political discourse, power, ideology, state apparatuses, critical discourse analysis, citizen journalism, authority, mass self-communication
 - Yıl: 2014
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Medya Ve İletişim Çalışmaları Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu çalışmada Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki Gezi Parkı olayları çerçevesinde sergilediği otoriter duruş eleştirel söylem analizi pratiğinde ve Fransız filozof Louis Althusser'in ideoloji ve devlet aygıtlarını öngören ifadeleri doğrultusunda sunulmaktadır. Bu bağlamda Erdoğan'ın neden böyle bir tutum sergilediği ve bunu sırası ile medya, polis ve dini kullanarak kamusal söylemine nasıl yansıttığının cevaplarını bulmak amaçlanmıştır. Başlıktan anlaşıldığı üzere böyle bir tavrın ne şekilde sergilendiği ve karşılığında halktan nasıl tepkiler aldığına karşılaştırmalı olarak yer verilmektedir.
Özet (Çeviri)
In this paper the Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan's authoritarian aaproach is presented by taking into critical discourse analysis practice and the French philosopher Louis Althusser's statements regarding ideology and state apparatuses on theoretical basis during the Gezi Park events in Turkey. In this context, it is aimed to ask the reasons why Erdoğan had such stance and how he practiced this through media, police and religion and subsequently he reflected into his public discourse. Moreover, as understood from the title, it is analyzed comparatively how this behaviour is exhibited and what the reactions from the society are in return.