The effects of eco-friendly practices on brand awareness: The case of Çankaya University
Çevre dostu uygulamaların marka bilinirliği üzerine etkileri: Çankaya Üniversitesi örneği
- Tez No: 353137
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BÜLENT ÖZSAÇMACI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: yeşil pazarlama, çevre dostu, marka, marka bilinirliğ, green marketing, eco-friendly, brand, brand awareness
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çankaya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
Sosyal sorumluluk faaliyetleri içerisinde de yer alan ve günümüzde gittikçe önemli bir hal alan çevre dostu uygulamalar şirketlerin ana faaliyetlerinde temel bir etken olarak yer almaktadır. Çevrenin korunmasında toplumu oluşturan tüm bireylerin ve tüm kuruluşların sorumluluğu bulunmaktadır. Dünya, giderek artan bir kirlenme sürecindedir. Bu kirlenmenin etkilerini en aza indirebilmek için insanlar ve markalar günümüzde daha duyarlı olmaya ve çevre konusunda daha sorumlu davranmaya başlamıştır. İşletmelerin çevreci yaklaşımı, sürdürülebilir bir nesil için gereklidir. Markalar çevre politikası yolu izleyerek hem temiz bir dünyaya katkıda bulunur hem de markalarında bilinirlik yaratabilirler. Bu çalışma ile çevre dostu uygulamalar irdelenerek, çevre dostu uygulamaların marka bilinirliğini üzerine etkileri incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
Eco-friendly practices which are also within the social responsibility activities and which become more important day by day take place in the main activities of the businesses as fundamental factors. All individuals forming the society and all institutions have responsibility on protection of the environment. The world is in a pollution progress which increases day by day. People and the brands have become more sensitive and started to act more responsibly on the environment for minimizing the effects of this pollution. Environmental approach by the business managers is necessary for a sustainable generation. The brands either contribute to a clean world or create awareness on their brands by following an environmental policy way. With this study, the eco-friendly practices are examined and effects of the eco-friendly practices on brand awareness are analyzed.