Johann Sebastian Bach'ın altıncı eşliksiz viyolonsel süiti'nin (BWV1012) klasik gitarla icra edilebilmesine yönelik bir araştırma
A research about performing Johann Sebastian Bach's sixth unaccompanied cello suite (BWV1012) on classical guitar
- Tez No: 353164
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KANNECİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: J. S. Bach, klasik gitar, Altıncı Eşliksiz Viyolonsel Süiti (BWV 1012), transkripsiyon, J. S. Bach, classical guitar, The Sixth Unaccompanied Cello Suite (BWV 1012), transcription
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Piyano Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Gitar Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
Barok dönem bestecisi olan J. S. Bach'ın viyolonsel için yazdığı süit formundaki eserin klasik gitarla icra edilebilmesi, bu araştırmanın esasını oluşturmaktadır.“Giriş”kısmında bulgulara yön verecek şekilde bazı tanımlar yapılacak, çeşitli kavramlar açıklığa kavuşturulacak ve problem durumuna değinilecektir.“Yöntem”kısmında araştırmada hangi yöntemlerle kaynak tarandığı ve bulgulara ulaşıldığı açıklanacaktır. Ardından“Bulgular ve Yorumlar”kısmında araştırmanın problem durumuna yönelik bulgular elde edilecek ve bunlar yorumlanacaktır. Son olarak araştırmanın“Sonuç ve Öneriler”kısmında elde edilen bulgular ışığında ulaşılan sonuçlara yer verilerek öneriler getirilecektir.
Özet (Çeviri)
The aim of this work is to perform a suite written for cello by the Baroque period composer J. S. Bach. In the first part, there will be definitions and well-substantiated explanations to cast more light on the findings. The second part will cover the methods of scanning sources to reach findings of the research. The third part will include the findings with their interpretation. Finally, there will be results about the findings obtained, along with suggestions that made in the conclusion of this research.