Mobile advertising attractiveness and its determinants
Mobil reklam çekiciliği ve etkileyen faktörler
  1. Tez No: 353308
  2. Yazar: DİLARA MATARACİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ELİF KARAOSMANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Mobil Pazarlama, Mobil Reklam Çekiciliği, Mobil Reklam Dizayn Özellikleri, Mobile Marketing, Mobile Advertising Attractiveness, Online WOM, Design Features of Advertisement
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Pazarlama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu çalışmanın amacı; mobil reklamın çekiciliğini ve mobil reklamın belirleyici faktörlerini; tüketicilerin teknoloji adaptasyon seviyesi, reklamın dizayn özellikleri ve bunların sonucu olarak mobil reklamın çekiciliğinin tüketicilerin online ve offline aktivitelerinde ki etkisini incelemektir. Bunlara ek olarak, ürün türü ve reklamda ki animasyonun etkisinin de mobil reklam çekiciliği üzerinde ki etkisini incelemektir. Bu etkenlerin mobil reklam çekiciliği üzerindeki etkiyi incelemek için, 4 farklı reklam yaratılmıştır. Kolayda örneklem metodu ile data toplanmış ve anketler 161 kişiye ulaşmıştır. Bu çalışmanın sonucunda, reklamın dizayn özelliklerinin mobil reklamın çekiciliği üzerinde etkisi olduğu ve tüketicilerin beğenisi arttıkça bu reklamı paylaşma ve doğrudan ürüne yönelik (ürünü aramak, incelemek vb.) aktiviteler yapacakları sonuçlarına varılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study deals with mobile advertising attractiveness and its determinants; technology acceptance level of consumers and design features of the advertisement; as an outcome the impact of attractiveness on consumers? online and offline activities. In addition to these, the effect of product type and animation of the advertisement, on attractiveness is also investigated. In order to measure the impact of the characteristics of mobile advertising attractiveness, 4 different advertisements were created. Convenience- sampling method was used to collect data and survey was applied to 161 respondents. As a result of the study it was concluded that, design features of the advertisement has an impact on mobile advertising attractiveness and the more consumers find the advertisement attractive, the more likely they share it and take actions towards the product.