Cumhuriyet dönemi Türk şairlerinin mektuplarındaki edebi poetikalar :Ahmet Hamdi Tanpınar, Cahit Sıtkı Tarancı, Behçet Necatigil
Literary poetics in the letter of Turkish poets of Republic period :Ahmet Hamdi Tanpinar, Cahit Sıtki Tarancı, Behçet Necatigil
  1. Tez No: 353383
  2. Yazar: HAMİ GÜÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞEYMA BÜYÜKKAVAS KURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Poetika, Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmet Hamdi Tanpınar, Behçet Necatigil, Poetics, Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmet Hamdi Tanpınar, Behçet Necatigil
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
Bu çalışmada birinci bölümde poetika tarihi, batıda, doğuda ve Türk Edebiyatında gelişim tarihine göre ele alınmış daha sonra ise poetika kavramı açıklanmıştır. İkinci bölümde önce Ahmet Hamdi Tanpınar'ın genel poetikası ele alınmış daha sonra mektuplarına yansıyan poetikası incelenmiştir. Üçüncü bölümde önce Cahit Sıtkı Tarancı'nın genel poetikası ele alınmış daha sonra mektuplarına yansıyan poetikası incelenmiştir. Dördüncü bölümde önce Behçet Necatigil'in genel poetikası ele alınmış daha sonra mektuplarına yansıyan poetikası incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this work at first part, poetics history is dealt with according to historical progress at West, East and in Turkish Literature then concept of poetics is explained. At second part, first of all Ahmet Hamdi Tanpınar's general poetics is handled and later his poetic which is reflected to his letters, is analysed. At third part, first Cahit Sıtkı Tarancı's general poetics has been taken in hand and then his poetic which is reflected to his letters, is looked over. At fourth part, at first Behcet Necatigil's general poetics is dealt with, later his poetic which is reflected to his letters, is looked over.