Vahiy mucize ilişkisi
Relation between revelation and miracle
  1. Tez No: 353412
  2. Yazar: İLDAR TAZİEV
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL ÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Felsefe, Religion, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: Vahiy, Mucize, Tanrı, Peygamber, Din, Revelation, Miracle, God, Prophet, Religion
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Din Felsefesi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Vahiy ve mucizelere inanç, üç büyük dinin temellerini belirlemektedir. Vahiy kavramı, kendi içerisinde Tanrı ve insan kavramlarını barındırır. Birbirinden oldukça farklı vahiy modellerine rağmen, bu vahiy modellerinde ortak olan şey, vahye inanan birinin ?Tanrı?ya? da inanmasıdır.Bu çalışmamızda, din felsefesini ilgilendiren problemlerinden birisi olan `vahiy ve mucize? konusunu açıklamaya çalıştık.Birinci bölümde vahiy kavramının mahiyeti, vahiy kavramının çeşitli kullanımları hakkında bilgi verilecektir. Ayrıca farklı dinlerde vahyin anlamından ve çeşitli vahiy modellerinden bahsedilecektir. İkinci bölümde vahyin imkanı ve doğrulanması hakkında anlatılmaya çalışılacaktır. Bununla birlikte `mucize? kavramının ne anlama gelmesinden ve vahyin değerlendirmesinde mucizenin rolünden bahsedilecektir.
Özet (Çeviri)
The belief in revelation and miracles is the most important of three major religions. The concept of revelation contains in itself the concepts of God and human.The first part of our research speaks the nature of the concept of revelation, about the different uses of the concept of reveletion. Also discussed the meaning of the revelation, and a variety of models in different religions.In the second part will be explained about the possibility of revelation and confirmation of revelation. However, we trying to explain the concept of mıracle and the reletionships of the reveletion and the mıracle.