Polipirol ve politiyofenin elektrokatalitik özelliklerinin araştırılması
Investigation of electrocatalytic properties of polypyrrole and polythiophene
  1. Tez No: 353660
  2. Yazar: SADİSE AYŞE YILDIRIM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET ERBİL
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Polipirol, Politiyofen, Hidrokinon, Fenol, Elektrooksidasyon, Polypyrrole, Polythiophen, Hydroquinone, Phenol, Electrooxidation
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Fizikokimya Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
Bu çalışmada, polipirol, politiyofen ve polipirol-politiyofen kaplamaların elektrokatalitik özelliği araştırılmıştır. Kaplama malzemesi olarak kullanılan bu polimerlerle değişik elektrooksidasyon amaçlı ucuz bir elektrot elde edilmeye çalışılmıştır. Platin yerine, daha ucuz bir malzeme olan bakırın bu polimerlerle kaplanarak kullanılıp kullanılamayacağı incelenmiştir. Sentezlenen polipirol, politiyofen ve polipirol-politiyofen filmlerle, hidrokinon ve fenolün elektrooksidasyonu farklı tarama hızları, derişimleri ve sıcaklıklarda gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, electrocatalytic characters of polypyrrole, polythiophene and polypyrrole-polythiophene coatings are investigated. It is aimed to acquire a cheap electrode for different electrooaxidation purposes by using these polymers which are used as coatings. It is examined if copper, a cheaper material, can be used with these polymers as coating instead of Pt. Electrooxidation of hydroquinone and phenol, carried out at different scan rate scanning rates, concentration and temperatures with synthesized polypyrrole, polythiophene and polypyrrole-polythiophene films.