Demokrasi ve ekonomik gelişme ilişkisi
Relation between democracy and economic development
  1. Tez No: 353825
  2. Yazar: İBRAHİM CEVİZLİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ASLI YENİPAZARLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Demokrasi, Ekonomik Büyüme/Gelişme, Türkiye ve Dünya'da Demokrasi – Ekonomik Gelişme Analizi
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Adnan Menderes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu tezin temel amacı demokrasi ve ekonomik büyüme/gelişme arasındaki ilişkinin belirginleştirilmesine katkı sağlayarak Türkiye?de ve Dünya?da demokrasi ekonomik gelişme etkileşimini analiz edip Türkiye?de son zamanlarda yaşanan Taksim gezi parkı eylemleri ile oluşan siyasi istikrarsızlığın ekonomi üzerine etkilerini araştırmaktır. Araştırmanın hipotezi ?demokrasi ile ekonomik gelişme arasında pozitif ilişki vardır? şeklinde olup, yöntem olarak literatür taraması, tarihsel analiz, Dünya ve Türkiye sayısal verileriyle tümevarım uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
Fundemantel purpose of this thesis is to contribute for clarification the relationship between democracy and economic development. Also data of democracy and economic growth on Turkey and on World are tried to be analyzed and Turkey has recently experienced the Taksim to investigate the effects of political instability that occurs with the actions on the economy. The research hypothesis“there is a positive relationship between democracy and economic development”is in the form of a literature review, historical analysis, the method in the world, and Turkey has been applied to the numeric data for induction. KEYWORDS: Democracy, Economic Growth, Turkey and Worlds Democratic - Economic Analized