Palletizing software developed for multifunctional use of an industrial robot
Bir endüstriyel robotun çok amaçlı kullanımı için geliştirilen istifleme yazılımı
  1. Tez No: 35426
  2. Yazar: ABDULLAH ŞİŞMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TUNA BALKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Endüstriyel Robot, Endüstriyel Robot Uygulamaları, İstifleme Robotları, Robot Programlama, Industrial Robot, Industrial Robot Applications, Palletizing Robots, Robot Programming
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
öz BİR ENDÜSTRİYEL ROBOTUN ÇOK AMAÇLI KULLANIMI İÇİN GELİŞTİRİLEN İSTİFLEME YAZILIMI ŞİŞMAN, ABDULLAH Yüksek Lisans Tezi, Makina Mühendisliği Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Tuna Balkan Eylül, 1994, 85 sayfa Bu çalışmada FANUC R-G2 Kontrol Ünitesi ile çalışan FANUC ARC Mate Sr Ark Kaynak Robotu üzerinde, bir Endüstriyel Robotu, özellikle bir Ark Kaynak Robotunu, İstifleme Robotu olarak kullanmak için bir yazılım geliştirildi. Bu amaçla, Kartezyen Koordinat Veri Fonksiyonu kullanıldı ve her bir iş parçası arasındaki pozisyon farkı, İs Koordiant Sistemi yerleştirme verisi kademeü olarak değiştirilerek gerçekleştirildi. Bu yazılım, aynı kategorideki İstifleme Robotlarının bütün kabiliyetlerini, Pozisyon Değişkeni Veri Fonksiyonuna gerek duymadan gerçekleştirebilmektedir. Buna ek olarak yazılım, çarpma ve bölme fonksiyonlarını, bu fonksiyonlar için gereken seçmeli yazılımı kullanmadan, standart toplama ve çıkarma fonksiyonlarını kullanarak gerçekleştirebilmektedir. Bu yazılımın algoritmasını kullanarak, pahalı yazılımlar almadan başka amaçlı bir endüstriyel robotu, istifleme amaçlı olarak da kullanmak mümkün olabilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PALLETIZING SOFTWARE DEVELOPED FOR MULTIFUNCTIONAL USE OF AN INDUSTRIAL ROBOT ŞİŞMAN, Abdullah M.S. Thesis in Mechanical Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Tuna BALKAN September, 1994, 85 pages. In this study, an optional software to be able to use an Industrial Robot, especially an Arc Welding Robot, as a Palletizing Robot, is developed using programming codes of a FANUC ARC Mate Sr Arc Welding Robot on a FANUC R- G2 Controller environment. For this purpose Cartesian Coordinate Input Function is used and offsets between stacks is given by changing the Work Coordinate System setting data values incrementally. This software performs all the standard palletizing options of a Material Handling Robot in the same category without the requirement of optional Position Variable Input Function. In addition software performs multiplication and division, without requiring optional software for these functions, by using standard addition and subtraction functions software. By using the algorithm of this optional software, without buying expensive softwares, an industrial robot for a different application may be used for palletizing too. m