Mima:İnstore shop asistants
Mima : Mağaza içi market asistanları
- Tez No: 354430
- Danışmanlar: PROF. DR. AYDIN ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: RFID, Web Servis, süpermarket uygulamaları, dokunmatik ekran, Bi-Directional A* Algoritması, Agile Metodu, RFID, Web Service, applications for supermarkets, touch screen monitors, Bi-Directional A* Algorithm, Agile Software Development Methodology
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yaşar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
Söz konusu tez RFID teknolojisi ve bu teknolojinin süpermarketlerdeki kullanımı ile alakalıdır. Bu nedenle söz konusu tez bilgi değişimi ve tedarik zinciri üzerindeki radyo frekans tanımlamalarının olumlu ve olumsuz etkilerini içerir. RFID teknolojisi avantajlıdır çünkü düz bir tarama alanı gerektirmez. Daha az çaba ile görünürlüğünü artırır ve envanter yönetimini geliştirilmesini sağlar. Diğer yandan, RFID günümüzde pahalı bir çözüm yoludur. Fakat RFID çok fazla sayıda faydaları olan bir teknolojidir, buna rağmen firmalar barkod teknolojisini maliyetleri nedeniyle daha çok tercih etmektedir. [1] Projenin amacı süpermarket müşterileri ve firma sahipleri için en uygun çözümler bulmaktır. Bu sonuca ulaşmak için, öncelikli olarak sistem gereksinimleri belirlenmiştir ve bu gereksinimler Agile Yazılım Geliştirme metodu temel alınmıştır ve UML diyagramları oluşturularak geliştirilmiştir. Bu durum gelecekte karşılaşılabilecek hatalardan kaçınmak için alt yapı sağlar. Sonuç olarak, uygulama RFID teknolojisi kullanılarak hem kullanıcılara hem de firma sahiplerine avantajlar sunar.
Özet (Çeviri)
This research deals with RFID and its usage in the supermarkets. For this reason the research includes impacts of RFID on the Information Exchange, pros and cons of using radio-frequency identification (RFID) in supply chain management (SCM). RFID is advantageous because it does not require line-of-sight scanning; it acts to reduce labor levels, enhances visibility, and improves inventory management. On the other hand, RFID is presently a costly solution. By the way, while RFID has a greater number of benefits, but barcode is preferred by the companies because of its costs. [1] Aim of the project is to find optimal solution for supermarket customers and owner of the supermarket. For achieving this result, initially requirements of system are defined and these requirements? specifications are studied with Agile Methodology and UML diagrams are developed for taking an idea about system and avoiding some mistakes that can be in the future. As a result, the application provides advantages to both of users and the owner of the company by using RFID technology.