Plotinus ve Fârâbî'de Tanrı tasavvuru
The concept of God Farabi and Plotinus
  1. Tez No: 354603
  2. Yazar: FAİL FAHRETDİNOV
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HİDAYET PEKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Felsefe, Religion, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: Fârâbî, Plotinus, Tanrı, Sudur, Farabi, Plotinus, God, Emanation
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İslam Felsefesi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
Felsefe tarihinin en önemli sistem filozofları Tanrı kavramı konusuna şu veya bu şekilde temas etmişlerdir. Zira Tanrı, felsefenin en temel konusudur. Günümüzde de farklı Tanrı anlayışları söz konusudur. Bu çalışmamızda, İslâm felsefesini ilgilendiren problemlerinden birisi olan `Tanrı tasavvuru? konusunu açıklamaya çalıştık.Birinci bölümde Plotinus ve Plotinus öncesi filozoflarının Tanrı görüşleri hakkında bilgi verilecektir. İkinci bölümde Fârâbî?nin Tanrı görüşü hakkında bilgi verilecektir. Bununla birlikte Fârâbî ve Plotinus?un Tanrı görüşleri karşılaştırılacaktır.
Özet (Çeviri)
The concept of God is the most important philosophers of the history of philosophy on the system one way or another have come into contact. Because God is the most basic philosophy. Today, there are different understandings of God. In this study, which is one of the problems concerning the philosophy of Islam 'conception of God' tried to explain the issue.Plotinus Plotinus and before the first section will be given information about the views of the philosophers God. Farabi opinion of God will be informed about the second part. However, compared with the opinions of Farabi and Plotinus God