Design and implementation of micro controller based electronic weighing and bagging machine
Mikro denetleç tabanlı elektronik tartma ve çuvallama kantarının tasarlanması ve gerçekleştirilmesi
- Tez No: 35461
- Danışmanlar: PROF. DR. HASAN GÜRAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kantarlar, Elektronik Tartma ve Çuvallama Kantarları, Taneli Yapıdaki Malzemelerin Çuvallanması, Scales, Electronic Weighing and Bagging Machines, Bagging of Granular Materials
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 166
Özet
öz MİKRO DENETLEÇ TABANLI ELEKTRONİK TARTMA VE ÇUVALLAMA KANTARININ TASARLANMASI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ KORUK, Erhan Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hasan GÜRAN Mayıs, 1994, 151 sayfa Bu çalışmanın temel amacı, önceden ayarlanabilen ardışık ağırlıkları hızlı ve doğru bir biçimde çuvallayabilen bir elektronik kantarın tasarlanıp gerçekleştirilmesidir. Bu kantar özellikle, şeker gibi, taneli yapıdaki malzemeleri tartıp çuvallamak için tasarlanmıştır. Kantarın kullanımı kolaydır, ve endüstriyel bir tartma ve çuvallama kantarı olmasını sağlayan pek çok özellikleri vardır. Aynı zamanda, iyi bir kullanıcı arabirimi oluşturmak ve sistemdeki hataları lokalize etmek için bir yazılım geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF MICRO CONTROLLER BASED ELECTRONIC WEIGHING AND BAGGING MACHINE KORUK, Erhan M.S. in Electrical and Electronic Engineering. Supervisor: Prof. Dr. Hasan GÜRAN May, 1994, 151 pages The main purpose of this thesis is to design and implement an electronic weighing and bagging machine, for quick and accurate measurement and dumping of preselectable consecutive weights. This machine is especially designed for weighing and bagging granular materials, such as sugar. The machine is easy to use and has a lot of features which make it an industrial weighing and bagging machine. A software is also developed in order to achieve a user friendly interface and to localize the errors in the system. m