İttihat ve Terakki Fırkası'nın paramiliter gençlik kuruluşları
Union and Progress Party's paramilitary youth organizations
- Tez No: 354856
 - Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN AKANDERE
 - Tez Türü: Doktora
 - Konular: Tarih, History
 - Anahtar Kelimeler: Ġttihat ve Terakki, Ġzcilik, Türk Gücü, Osmanlı Güç Dernekleri, Osmanlı Genç Dernekleri, Committee of Union and Progress, Scouting, the Turkish Power, the Ottoman Power Associations, Associations of Young Ottoman Empire
 - Yıl: 2013
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Selçuk Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
 - Bilim Dalı: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 394
Özet
Bu tezde, Balkan Savaşları?ndan sonra ortaya çıkan Türk Gücü, İzciler Ocağı, Osmanlı Güç Dernekleri ve Osmanlı Genç Dernekleri gibi paramiliter gençlik örgütleri incelenmiştir. Bahsi edilen paramiliter gençlik örgütleri ele alınırken bu örgütler üzerindeki Batı etkisi göz önünde bulundurulmuştur. Ayrıca bu paramiliter gençlik örgütlerinin hepsinin Balkan Savaşları?ndan sonra ortaya çıkmış olması göz önünde tutularak çalışmada, dönemin siyasi ve sosyal koşullarıyla paramiliter gençlik örgütleriyle birlikte ele alınmaya çalışılmıştır. Siyasi iktidarı elinde tutan İttihat ve Terakki Partisi?nin paramiliter gençlik örgütleriyle olan ilişkisi, gençlik örgütlerinin yapısı, faaliyetleri vb. konular üzerinde ayrıntılı bir şekilde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the Turkish emerged after the Balkan Wars, Scouts Center of Ottoman Power Associations and paramilitary youth organizations, such as the Ottoman Youth Associations were examined. When considering the paramilitary youth organizations referred to in the West on the impact of these organizations is considered. In addition, all of the paramilitary youth organizations have emerged after the Balkan Wars in mind, study, together with the political and social conditions of the paramilitary youth organizations had been discussed. Holding political power, the relationship between the Union and Progress Party?s paramilitary youth organizations, youth organizations, structure, activities and so on. On the issues discussed in a detailed manner.