Functional mockup unit adaptation for HLA-compliant distributed simulation
HLA uyumlu dağıtık simülasyon ortamı için işlevsel model arayüzünün uyarlanması
  1. Tez No: 355330
  2. Yazar: FARUK YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET HALİT SEYFULLAH OĞUZTÜZÜN, DR. UMUT DURAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: İşlevsel Model Arayüzü, Yüksek Seviye Mimari, Dağıtık Simülasyon, Functional Mockup Interface, High Level Architecture, Distributed Simulation
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
Sistemlerin kavramsal tasarımı işlevsel ortamda tasarlanan sistemin birleştirilmiş düzey benzetimlerini gerektirir. Bu şekilde, sistemlerin performansları ve çevresi ile olan etkileşimleri değerlendirilebilir. Karmaşık doğası gereği bu benzetimler genellikle dağıtık simülasyon ortamlarına ihtiyaç duyar. IEEE 1516 Yüksek Seviye Mimari (HLA) dağıtık simülasyonlar için geliştirilmiş ve geniş ölçüde kabul edilmiş standart mimaridir. İşlevsel Model Arayüzü (FMI) yakın zamanda geliştirilmiş model yeniden kullanılabilirliği ve araç bağımsız sistem simülasyon ara yüzü sunan bir standart çabadır. Bu tez FMI kullanan HLA uyumlu bir federasyon geliştirme yöntemini sunmayı hedeflemektedir. Bu yöntem bir İşlevsel Model Birimi (FMU)'nin HLA uyumlu bir federasyon ortamına bir üye olarak katılmasına imkân sağlar.
Özet (Çeviri)
Conceptual design of systems require aggregate level simulations of the designed system in its operational setting. Thus, performance of the system and its interactions with the other entities in its environment can be evaluated. The complex and heterogeneous nature of these simulations often requires distributed execution. IEEE 1516 High Level Architecture (HLA) is a widely accepted standard architecture for distributed aggregate level simulations. Functional Mock-up Interface (FMI) is a recent standardization effort that leads to a tool independent systems simulation interface enabling model reuse and co-simulation. This thesis aims to present a method for adapting FMI-compliant units to HLA. The presented method enables a Functional Mock-up Unit to join an HLA-compliant federation as a member.