Monte Carlo studies of binary mixtures; Effects of particle size
Monte Carlo simulasyonu ile ikili karışımların incelenmesi; Parçacık büyüklüğünün etkileri
  1. Tez No: 35561
  2. Yazar: CENGİZ SAVAŞ AŞKUN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERSİN YURTSEVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: îkili Karışımlar, Bilgisayar Deneyleri, Sıvılar, Monte Carlo Simulasyonu, Bilgisayar Simulasyonu, Karışmanın Ölçümü, Binary Mixtures, Computer Experiments, Liquids, Monte Carlo Simulation, Computer Simulation, Measure of Mixing
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
oz MONTE CARLO SİMULASYONU İLE ÎKÎLİ KARIŞIMLARIN İNCELENMESİ: PARÇACIK BÜYÜKLÜĞÜNÜN ETKİLERİ AŞKUN, Cengiz Savaş Yüksek Lisans Tezi, Kimya Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Ersin YURTSEVER Ağustos, 1994, 62 sayfa Farklı büyüklükteki parçacıklardan oluşmuş ikili sistemlerde karışmanın analizi bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Bu amaçla sistem yoğunluğu, sıcaklık ve parçacık çaplarının oranlarından oluşan geniş bir bölge yeni bir Monte Carlo algoritmasının uygulanması ile taranmıştır. Sistemler karışmanın nitel ve nicel yönden anlaşılması yönünde incelenmiştir. Sistem yoğunluğu, karışmanın derecesini belirleyen faktör olarak gözükmektedir. Yüksek yoğunluklarda sistem iki ayrı faz halinde kaldığı halde düşük yoğunluklarda büyük oranda karışma gözlenmektedir.Bu çalışma sırasında elde edilen veriler, karışma kavramının basit sistemlerle de incelenebileceği kanısını doğurmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MONTE CARLO SIMULATION STUDIES OF BINARY MIXTURES: EFFECTS OF PARTICLE SIZE AŞKUN, Cengiz Savaş M.S. in Chemistry Supervisor: Prof.Dr. Ersin YURTSEVER August, 1994, 62 pages Analysis of the degree of mixing in two component systems formed by particles different in their hardsphere diameters comprises the aim of this study. For this purpose a large range of physical properties such as density of the system, temperature and ratios of the hardsphere diameters of different components are investigated by the application of a modified Monte Carlo algorithm. Systems are analyzed for both qualitative and quantitative understanding of the mixing. Density of the system seems to be the detenriining factor for the degree of mixing. Mixing occurs in an increasing manner at low densities while the system is staying as almost separate phases at higher densities. mWe also observe enough evidence that it is feasible to study the mixing processes with such simple model simulations.