Kamran İnce'nin 'Viyana Kuşatması' Adlı 3. Senfonisinin Kompozisyon Teknikleri Açısından Analizi Ve Çok Kültürlülük Öğeleri
Analysis and multiculturalism items of the 3th Symphony named Siege of Vienna by Kamran İnce with respect to composition techniques.
- Tez No: 355956
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT YAKIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Kamran İnce, postmodern müzik, çok kültürlülük, Kamran İnce, postmodern music, multiculturalism
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Başkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kompozisyon Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 417
Özet
Bu tez çalışmasında, çağdaş Türk-Amerikan bestecisi Kamran İnce'nin 3. senfonisinin kompozisyon teknikleri ile kapsamlı bir analizi yapılmıştır. Melodik, ritmik, armonik ve form analizlerinin yanında grafik yöntemi kullanılarak dinamikler, tempolar ve eserin orkestrasyonu ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Bu incelemeler kapsamında Kamran İnce'nin bestecilik anlayışının yanında eserinde kullandığı çok kültürlülük öğeleri ve bunları ele alış yöntemleri de ortaya konmuştur. Yapılan analizin sonucunda elde edilen verilerin, bestecilere ve araştırmacılara yararlar sağlayacağı düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, a comprehensive analysis of the 3th Symphony by contemporary Turkish-American compositor named Kamran İnce has been performed. A detailed investigation has been conducted by considering the analysis of dynamics, tempos and orchestration of the composition, in addition to melodic, rhythmic, harmonic and form analysis. In the light of these investigations, covering multiculturalism items and addressing these items by Kamran İnce in his composition has been put forward, in addition to his perception of composition. It has been thought that the data obtained as a result of the conducted analysis will be beneficial for compositors and researchers.