Structural lightweight concrete produced with pumice and leçelik agregates
Bims ve leçelik agregaları ile üretilmiş taşıyıcı hafif beton
  1. Tez No: 35614
  2. Yazar: ONUR ALP ŞATANA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA TOKYAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Taşıyıcı Hafif Beton, Basınç Dayanımı, Yarma Dayanımı, Gerilme-Birim Deformasyon, Donma-Çözülme Dayanımı, Pomza, Leçelik. Ana, Structural Lightweight Concrete, Compressive Strength, Split Tensile Strength, Stress Strain Characteristics, Freezing and Thawing Resistance, Pumice, Leçelik
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
oz BİMS VE LEÇELİK AGREGALARI İLE ÜRETİLMİŞ TAŞIYICI HAFİF BETON SATANA, Onur Alp Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı Tez Yöneticicisi: Doç. Dr. Mustafa Tokyay Eylül, 1994, 88 Sayfa. Bu araştırmada iki tip hafif agrega kullanılarak üretilen taşıyıcı hafif betonun basınç, yarma, donma-çözülme dayanımları ve geriime-birim deformasyon özellikleri belirlenmiştir. Kullanılan hafif agregalar Kayseri pomzası ve yerel olarak Leçelik adıyla bilinen, İskenderun'dan getirilmiş volkanik küldür. Benzer kıvamda ve farklı çimento dozajlarında çeşitli kontrol karışımları hazırlanmıştır. Kimyasal ve mmineral katkı maddeleri içeren karışımlar da yapılmıştır. Bu katkı maddelerinin betonun değişik özellikleri üzerine etkisi incelenmiştir. Ayrıca, Türkiye'de ve yurtdışında üretilen hafif agregalı beton tipleri ve kullanım alanları ile ilgili genel bilgi verilmiştir. Türkiye'deki hafif agrega kaynakları ve rezervleri araştırılmıştır. Son olarak, deney sonuçlarının yorumu yapılmış ve mevcut çalışmanın tamamlanmasına yönelik araştırmaların tanımı yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STRUCTURAL LIGHTWEIGHT CONCRETE PRODUCED WITH PUMICE AND LEÇELIK AGGREGATES SATANA, Onur Alp M.S. in Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Mustafa Tokyay September, 1 994, 88 pages. The compressive and split tensile strengths, the stress strain characteristics and the freezing and thawing resistance of Structural Lightweight Concrete produced with two types of lightweight aggregate are determined in this investigation. The lightweight aggregates used were a pumice obtained from Kayseri and a volcanic ash locally named as Leçelik, from İskenderun. Several control mixes of similar consistency were prepared with different cement contents. Mixes containing chemical and mineral admixtures are also prepared. The influence of these admixtures on different properties of concrete are observed. Also a general information about the types and uses of lightweight aggregate concrete produced in Turkey and abroad is given. The resources of lightweight aggregate in Turkey and its reserves were investigated and the related datas are analyzed. Finally, in the conclusion part of the thesis, the comments on the test results are accomplished with a precise identification of the research work that should follow and complete the present achievement.