Türkiye'de kamu alacaklarının korunması tedbirleri
Take measures to protect the public receivables in turkey
- Tez No: 356533
- Danışmanlar: PROF. DR. ELİF SONSUZOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maliye, Finance
- Anahtar Kelimeler: sosyal devlet ilkesi, kamusal hizmetler, kamu harcamaları, social state principle, public services, public expenditures
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Mali Hukuk Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
Günümüz şartları dikkate alındığında, sosyal devlet ilkesinin de bir gereği olarak kamusal hizmetlerin sürekli olarak bir artış içerisinde olduğu görülmektedir. Kamusal hizmetlerin sürekli olarak artması doğal olarak kamu harcamalarındaki artışı da beraberinde getirmektedir. Kamu alacaklarının zamanında ve etkin bir biçimde tahsil edilebilmesi kamusal hizmetlerin sürekliliğinin temel koşuludur. Bu bağlamda ülkemizde kamu alacaklarının takip ve tahsilatına ilişkin usul ve esaslar 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da düzenlenmiştir.
Özet (Çeviri)
When the conditions of today are taken into account, it is seen that the public services are continuously increasing as a requirement of the social state principle. Continuous increase in the public services naturally brings along an increase in the public expenditures as well. It is a fundamental condition to collect the public receivables on a timely and efficient manner for the sustainability of the public services. In this context, the procedures and principles for tracking and collecting the public receivables in our country were regulated in the Nr 6183 Law on the Method of Collection of the Public Receivables.