Bölgesel kalkınmada Organize sanayi bölgelerinin rolü: Ege Bölgesi'ne yönelik bir uygulama
Regional development role of organized industrial zone: An application for the Aegean Region
  1. Tez No: 356535
  2. Yazar: ENGİN MANDUZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MENEVİŞ UZBAY PİRİLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Kalkınma, Sanayileşme, Sürdürülebilirlik, Kümelenme, Organize Sanayi Bölgesi, Development, Industrialization, Sustainability, Clustering, Organized Industrial Zone
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 180
Özet
Kalkınma ve organize sanayi alanları arasındaki etkileşimin, ulusal ve yerel ekonomik veriler ışığında incelendiği bu çalışmada; Bölge, kalkınma ve sanayileşmeye ilişkin kavramsal çerçeve ile birlikte organize sanayi bölgelerinin idari ve mekansal gelişimi teorik olarak anlatılmaktadır. Pratikte ise organize olmuş sanayi alanları ile organize olmayan sanayi alanlarındaki ekonomik değer farklılığı ölçülmek suretiyle yerel kalkınmanın bölgesel düzeydeki gelişiminde organize sanayi bölgelerinin etkisi değerlendirilmektedir.
Özet (Çeviri)
The interaction between the development and the industrial areas, in the light of national and local economic data examined in this study, the region with the conceptual framework for the development and industrialization of administrative and spatial development of the theory described in the organized industrial zones. In practice, organized and non-organized industrial areas, industrial areas and local development at the regional level by measuring the difference in economic value in the development of assessing the effects of organized industrial zones.