Dispersion measurement techniques for single mode and multimode fibers
Tek modlu ve çok modlu fiberlerde dağılmanın ölçümü
  1. Tez No: 35671
  2. Yazar: RIDVAN AKTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RÜYAL ERGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Optik Fiber, Kromatik Dağılma, Optical Fibers, Chromatic Dispersion
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmada optik fiberin iletim özellikleri tahlil edilmiş ve dağılma özelliğinin doğru ölçülmesine yönelik metotlar araştırılmıştır. Bu çerçevede bilinen tüm ölçme metotları ele alınmıştır. Örnek olarak gerçekleştirilen ölçmeler ve bunların sonuçları verilmiştir. Bunun yanında, standart kromatik dağılma ölçüm metotları incelenerek, kullanılan denklemler ve ölçmedeki sınırlamalar tartışılmıştır. Farklı ölçme metotlarının ölçme belirsizlikleri araştırılmış ve daha iyi ölçmeler için koşullar tanımlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the transmission properties of optical fibers are analyzed and methods for accurate measurements of dispersion characteristics are investigated. All of the known measurement methods are covered. Some practical measurement results are also given. Moreover, standardized methods of chromatic dispersion measurement are analyzed, and governing equations and their limitations are discussed. The measurement uncertainties of different methods are investigated, and conditions for better measurements are described.