Görüyorum resim imaj montaj
I see painting image montage
- Tez No: 356897
- Danışmanlar: PROF. TANSEL TÜRKDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Resim, İmaj, Mont, Painting, Image, Montage
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Resim Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
Bu araştırmanın konusu; Beş duyu organımızdan biri olan gözün, sanatçının üretim yaratım sürecin de algıladığı“şey”ler bütününü“görüyorum”mottosu ile resim, imaj, montaj başlığı altında resim ve video sanatı gibi hem plastik sanatlar hem de diğer sanat disiplinleri üzerinden okumalar yapmaktır. Araştırmaya paralel olarak üretilen eserlerde montaj anlayışına dayanan, birbiriyle ilişkisi olmayan, zaman dilimlerine ait, farklı imgelere referans veren ve herhangi bir anlatımsal kaygı gütmeyen bir ifade biçimi kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this research is to make interpretations of the plastic arts as well as the other art disciplines like painting and video art under the titles of painting, image and montage with the motto saying that one of our five sense organs the eye's perception of all the“things”during the process of the artist's creation and production. In parallel with the study, works were produced by montage as a means of explanandum, which are non-related to each other, belong to different fragments of time and refer to particular images.