Yoksullukla mücadelede alternatif bir politika olarak mikrokredi ve Türkiye'de uygulamalar
As an alternative policy microcredit in struggling poverty and applications in Turkey
- Tez No: 356925
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YUSUF KARAASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maliye, Finance
- Anahtar Kelimeler: Yoksulluk, Yoksulluk Türleri, Mikrokredi, Mikrokredi Türleri, Mikrofinansman, Poverty, Types of Poverty, Microcredit, Types of Microcredit, Microfinance
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Maliye Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 177
Özet
Küresel rekabet, neoliberalizm vb. kavramlar bireylerin yaşantısına girdikten sonra teknolojinin de gelişimiyle yoksulluk günlük hayatın bir parçası haline gelmiştir. Bu paralelde devletler, STK'lar, gönüllü kuruluşlar ve organizasyonlar yoksulluğa çare bulmaya çalışmışlardır. Bunun sonucu olarak da mikrokredi yoksullukla mücadelede bir alternatif politika olarak ortaya konulmuştur. Bu çalışmada yoksulluk, bir mikrofinans aracı olan mikokredi çerçevesinde ele alınmıştır. Çalışmada mikrokredinin dünyada bazı ülkelerde nasıl uygulandığı gösterilmiş; bunun yanı sıra çalışmanın ana konusu olması sebebiyle Türkiye'de de mikrokredi uygulamaları incelenmiştir. Sonuç olarak Türkiye'de mikrokredi uygulamalarının başarılı olduğu ve bu başarıların devam ettirilmesi için de sosyal, siyasi, hukuki, ekonomik ve mali alanlarda aksamaların düzeltilmesi gerektiği ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
After the notions such as global competititon, neoliberalism and so on comes into the life of individuals, with the development technology, poverty becomes the part of the daily life. On this basis, nations, nongovernmental organizations, voluntary associations and organizations tried to find a solution to poverty. As a result of this, microcredit arises as an alternative policy in struggling with poverty. In this study, poverty is considered on the perspective of microcredit which is a tool of microfinance. In the study it is showed that how microcredit is applied around some countries in the world; also because of the main subject of the study, the microcredit applications in Turkey is examined. Consequently, it shows up that the microcredit applications in Turkey is successful and to sustain these successes the imperfections in social, political, legal, economic and fiscal fields are necessary to arrange.