Bir işletmede yıllık izinlerin belirlenmesi için yazılım programı geliştirme
Determination of operation for an annual software program development permit
  1. Tez No: 357284
  2. Yazar: ELİF ÖZGE TOPAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÜLVİYE HACIZADE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: İşletme, İzin, Çizelge, İşveren, Çalışan, Management, Fitness, Chart, Employers, Employees
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Günümüzde, ölçek ayrımı yapılmaksızın, bütün işletmelerde çalışanların izin kullanımı işverenler ve işyerindeki iş gücü kaybı açısından önemli bir yere sahiptir. Aynı görevi yapan çalışanların aynı haftalarda izinli olması işletmede işgücü kaybına yol açar. Hangi çalışanın tercih edileceği konusu ise işvereni dolayısıyla işyeri çalışma ortamını etkilemektedir. Öte yandan birçok çalışan İş Kanunu ile kendilerine verilen ücretli izin haklarını tam olarak bilmemektedir. Hazırlanan tezde amaçlanan; günümüz bilgisayar teknolojisini de kullanarak, yıllık izin planının önceden elde edilmesini sağlamaktır. Yıllık izin planının önceden belirlenmesinin işletme açısından birçok faydası vardır. Çalışanlar arasındaki anlaşmazlıkları gidererek daha refah bir çalışma ortamı sağlamak, işverenin yükünü hafifletmek, özellikle yaz aylarında izin kullanımından doğan iş gücü kaybını en aza indirmek faydalar arasında sayılabilir. Geliştirilen programın oluşturulmasından önce, işletme seçilmiştir. İşletme seçim aşamasından sonra uygulanacak anket hazırlanmış ve işletme çalışanlarına uygulanmıştır. Anket sonuçları değerlendirildikten sonra program, doğrudan anket sonuçlarıyla oluşturulmuştur. Anketten alınan veriler programa kaydedilerek, program geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, without distinction of scale, allowing the use of all employers and employees in enterprises of labor in the workplace has an important place in terms of loss. In the same week of the employees engaged in the same task to be absent in the labor force led to the loss of business. Which employee would be preferred due to the employer workplace issues affect the work environment. On the other hand many employees paid leave rights given to them by the Labour Law does not know exactly. The aim of the thesis that; Using computer technology in today's annual leave is to be obtained in advance of the plan. Pre-determination of annual leave plan has many benefits in terms of business. Resolves disputes between employees ensure a more prosperous working environment, to ease the burden on employers, especially in the summer months allow the user to minimize the loss arising from the labor of the benefits include. Before formation of the developed program, operation is selected. Businesses will be applied after the selection phase prepared a questionnaire was administered to employees and businesses. After evaluating the results of the survey program was created directly by survey results. From the survey data recorded in the program, the program was developed.