Demokratik açılımda medyanın rolü
  1. Tez No: 357610
  2. Yazar: ZEYNEP KILIÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. OYA ŞAKI AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, İletişim Bilimleri, Journalism, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Kürtler, Kürt Sorunu, Demokrasi, Demokratik Açılım, Uludere, Basın- Medya, Kurdish people, Kurdish problem, Democracy, Media, Uludere, Press
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
I. Dünya savaşından sonra imparatorlukların dağılmasıyla Orta Doğu'da da ulus-devletler kurulmuş. Ulus-Devletin içinde kalan diğer halkların hak arayışı ise devlet tarafından baskı şiddet asimilasyon yöntemleriyle bastırılmaya çalışılmıştır. Bu da 21.yüzyılda demokratik devletler adı altıda baskıcı ve totaliter devlet yapısının hala sürmekte olduğunu göstermektedir. Temmuz 2009 yılında ise Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından önce 'Kürt Açılımı' olarak başlayan sonra 'Demokratik Açılım' olarak ad değiştiren ciddi bir çözüm sürecine girilmiştir. İşte bu çalışmamızın amacı hala içinde bulunduğumuz ve devam etmekte olan Demokratik Açılım sürecinde medyanın rolünü de göz önünde bulundurup değerlendirmektir.
Özet (Çeviri)
After the First World War we witnessed a period of nationalism all around the world. Nation state because of its structure of unity, usually pressurized other ethnicities inside its formation. Mostly assimilation and force strategies are used by national power. We can still see that nationalism in the 21st Century is still a pressure for some communities. In Turkey the leading political party (Justice and Development Party)started a new period for Kurdish problem in this geography. This period was called“Kurdish expansion”or later on“Democratic expansion”. In this study we aim to understand and show the importance and role of media in general for this democratic reform process about the Kurdish problem