Social democratic parties and European integration: The case of the Turkish Republican People's Party
Sosyal demokratik partiler ve Avrupa entegrasyonu: Cumhuriyet Halk Partisi örnek çalışması
  1. Tez No: 357762
  2. Yazar: GÜLCE TÜRKER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DIMITRIS TSAROUHAS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Cumhuriyet Halk Partisi, Avrupa entegrasyonu, Sosyal Demokrat Partiler, The Republican People's Party, European integration, social democratic parties
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bölümü
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu tez, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Avrupa entegrasyonuna ve Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecine bakışını ve davranışlarını analiz etmektedir. Sosyal demokrat partilerin Avrupa entegrasyonuna bakışlarını inceleyerek literatüre katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Sosyal demokrat bir parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin hangi koşullarda ve nasıl Avrupa entegrasyonuna bakışını şekillendirdiği araştırmanın temel odağını oluşturmaktadır. Bu çalışma, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihsel olarak Avrupa yanlısı bir parti olduğunu, fakat 2002 yılından sonra koşulsal durumlara bağlı olarak kısmi Avrupa kuşkucu bir parti olduğu fikrini savunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis analyses the attitudes and behaviour of the Republican People's Party towards European integration and Turkey's European Union membership process. It aims to contribute to the literature by investigating the relation of social democratic parties vis-à-vis European integration. The main inquiry is how and under what conditions the Republican People's Party as a social democratic party, shapes its position towards European integration. The study argues that the Republican People's Party has been a historically a pro-European political party, however due to conditional situations, it has been a soft Eurosceptical party after 2002.