Balıkesir Merkez ilçe Manav köyleri halk edebiyatı ve folklor derlemeleri
Products of folk literature and folklore of Manav villages bound to Balıkesir city centre
- Tez No: 357804
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ DUYMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halk Bilimi (Folklor), Türk Dili ve Edebiyatı, Folklore, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Balıkesir, Manav, Halk Edebiyatı, Halk Bilimi, Balikesir, Manav, Folk Literature, Folklore
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Balıkesir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 456
Özet
Bu çalışmada Türkiye'nin farklı bölgelerine yayılmış olan ve daha çok o bölgelerin yerlisi olarak bilinen Manavlar incelenmiştir. Balıkesir merkez ilçe Manav köylerinden, sözlü ve yazılı bazı kaynaklardan hareketle Manav kültürü ortaya çıkarılmaya, Manavların kim oldukları konusunda tespitler yapılmaya çalışılmıştır. Balıkesir merkez ilçe Manav köylerinin halk edebiyatı ve halk bilimi ürünleri alan araştırmaları yoluyla tespit edilmiş ve bu ürünler çeşitli açılardan incelenmiştir. Bu incelemelerle Manav kültürel dokusu hakkında sonuçlar elde edilmeye çalışılmıştır. Bu çalışma, daha çok bir bölgenin yerlisi olarak bilinen Manavların halk edebiyatı ve halk bilimi ürünlerini içeren sözlü ve yazılı kaynaklardan yola çıkarak kim olduklarını tespit etmeye çalışan bir çalışmadır.
Özet (Çeviri)
In this study“Manav”people, who spread different parts of Turkey and mostly known as natives of this district, are investigated. From the“Manav”villages bound to Balikesir city centre, it was tried to ascertain facts about who Manav people are and state a common Manav identity by the help of oral and written sources. The products of folk literature and folklore of the Manav villages bound to Balikesi city centre were identified by the field researches and this products were investigated in different sides. By this researches it was tried to get some results about“Manav”ethos. This research is a study which includes products of folk literature and folklore of“Manav”people, who are known as natives of a district, to identify who they are bye the help of oral and written sources.