İzler mecmuası üzerine bir inceleme, açıklamalı dizin ve seçilmiş metinler
A study on journal of iİzler, analysi̇s i̇ndexs and chosen text
- Tez No: 358218
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HATEM TÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Giresun, dergi, İzler, edebiyat, Giresun, journal, İzler, literature
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Giresun Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Edebiyatı Bölümü
- Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 253
Özet
Bu çalışma, Giresun?un önemli mecmualarından biri olan İzler Mecmuası üzerinedir. Mecmua çeşitli açılardan incelenmiştir. İzler, 21 Şubat 1924 ile 15 Mart 1927 tarihleri arasında yayımlanmıştır. Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde İzler, şekil özellikleri, yayın politikası, yazar kadrosu ve edebi türler bakımından incelenmiştir. İkinci bölümde, sayılarına, yazar adına ve konu başlıklarına göre tahlili fihriste yer verilmiştir. Üçüncü bölümde İzler Mecmuası?ndan bazı metinlerin Latin alfabesine aktarımı yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study is about one of the most important journal, ?İzler Magazine?. The magazine has been examined from variey of aspects. İzler, was published between 21 February 1924 and 15 May 1927. This study consists of three chapters. In the first chapter, İzler was examined from the point of form features, plan peculiarity, writers, publication policy, literary genres. In the second chapter, its analysis was given in the index according to numbers, name of writer and the subject titles. In the third chapter, some texts from İzler Magazine were transcripted to the Latin alphabet.