Computer aided dimensioning and architectural design of large-panel prefabricated structures
  1. Tez No: 3609
  2. Yazar: DANYAL KUBİN
  3. Danışmanlar: UĞUR G. YALÇINER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Agır-Panel, Prefabrik Yapılar, CAAD. XV, Large Panel, Pref abr ication, CAAD... ? 111
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZET AGIR-PANEL PREFABRİK YAPILARIN BİLGİSAYAR YARDIMI İLE BOYUTLANDIRILMASI VE MİMARİ TASARIMI KUBIN, Danyal Yüksek Lisans Tezi, Yapı Bilimleri Bölümü Tez Yöneticisi: ögr. Gör. Uğur G. YALÇINER Şubat 1988 Bu çalışmanın Ana amacı; Agır-Panel Prefabrik Yapıların boyut landırı İması ve mimari tasarımını kolaylaştırmak amacı ile bir bilgisayar programı gel i şt irmektir. Bu çalışma kapsamında öncelikle Agır-Panel yapılarının genel bir tanımlanması yapılmıştır. Agır-Panel Prefabrik Bina Sistemi ve yapısal elemanları incelenmiş ve buna bağlı olarak bu tür yapıların model 1 enebi lmesi için ilgili veri tabanları oluşturularak bir bilgisayar programı geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER AIDED DIMENSIONING AND ARCHITECTURAL DESIGN OF LARGE-PANEL PREFABRICATED STRUCTURES KUBIN, Danyal MS. in Building Science Supervisor: Instructor Ugur G. YALCINER February 1988 The major aim of this study is to develop a computer program for facilitating the dimensioning and architectural design stages of Large-Panel Prefabricated Structures. In the thesis, a detailed definition of the Large-Panel Building System (LPBS) is provided. The structural components of a typical Large-Panel Building System are analyzed and the data structure related with the modelling of such structures is created and a computer program is developed.