Implementation of the entity relationship algebra for the general entity relationship model
- Tez No: 3610
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ASUMAN DOĞAÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Data Base Management Systems, Entity Relationship Data Model, Data Definition Languages, Data Manipulation Languages, Data Base Implementation, Semantic Data Models, Entity Relationship Algebra. - iv
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 228
Özet
ÖZET GENEL NESNE ÎLÎSKî MODELİ ÎCîN GELİŞTİRİLMİŞ CEBİRSEL İŞLEMLERİN GERÇEKLEŞTİ Rî Mİ TOP, Asuman. Yüksek Lisans Tezi, Bilg. Müh. Bölümü Tez Danışmanı: Doç. Dv. Asuman Doğaç Mayıs 1988, 213 sayfa Bu tezde genel nesne-ilişki modeli için geliştirilmiş nesne-ilişki cebiri anlatılmıştır. Genel nesne ilişki modelinde n'li ilişkiler,. nitelik alanı içeren ilişkiler ve karmaşık, seçimli ve çok değerli olabilen nitelik alanları bulunabilmektedir. Nesne ilişki cebiri. ilişkisel cebir gibi tamdır; ilişkisel cebir ile ifade edilebilen tüm sorguları ifade yeterlisine sahiptir. Nesne ilişki cebiri ile işlenen kayıtlar karmaşık bir yapıya sahip olduğundan, gerçek 1 eştir im yöntemi çok açık değildir. Bu tezde karmaşık yapıya sahip kayıtların daha önceki gerçek 1 eşti r imi erinin bir özeti verilmiştir. Daha sonra karmaşık yapıdaki kayıtların nesne-ilişki cebiri ile işlenmesini sağlayan uygun bir bellek yapısı önerilmiştir. Gerçekleştirilen program paketi, kullanıcının veriyi genel nesne-ilişki modelinde tanımlamasına yarayan bir veri tanımlama dili ve veriye nesne-ilişki cebiri yoluyla erişen v -bir veri işleme dili sağlamaktadır. Anahtar Kelimeleri Veri Tabanı Yönetimi, Nesne İlişki Veri Modeli, Veri Tanımlama Dilleri, Veri tşleme Dilleri. Veri Tabanı Gerçekleşti- mi, Anlamsal Veri Modeli, Nesne ilişki Cebiri. - vi
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF THE ENTITY RELATIONSHIP ALGEBRA FOR THE GENERAL ENTITY RELATIONSHIP MODEL TÜP. Asuman M.S. in Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Asuman Do^aç Hay 1956. 215 pages In this thesis. the implementation of the Entity Relationship Algebra defined for the General Entity Relationship Model with n-ary relationships. relationships with attrioutes and attributes with complex. optional or multivalued characteristics is described. The algebra is complete that is. all the queries that can be expressed in the relational algebra can also be expressed in the Entity Re 1 at ionsnip Aigebra. The records to be handled through the Entity Relationship Aigebra are complex records and their implementation is not straight forward. A survey of the previous implementations for complex records is presented in the thesis. Then a suitable storage structure is proposed to handle the complex records through the Entity Relationship Algebra and it is implemented. The implemented program package provides a data 111definition language to enable its user to define data in the General Entity Relationship Model, and a data manipulation language realizing the Entity Relationship Algebra to retrieve and update data.