Özel spor işletmelerinin ücretlendirme politikaları
Charging system of private sport managements
  1. Tez No: 361547
  2. Yazar: SUZAN DAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BİLGE DONUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Özel Spor İşletmesi, Ücret, Ücret Sistemleri, Çalışan Adalet Algısı, Private Sport Organizations, Wage, Wage Systems, Employee Fair Perception
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Dal, S. (2014). Özel Spor İşletmelerinin Ücretlendirilmesi. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Spor Yönetim Bilimleri Anabilimdalı. Yüksek Lisans Tezi. İstanbul. Bu çalışma özel spor işletmelerinin ücretlendirme politikalarının ve uygulanan ücret sistemlerinin nasıl olduğunu, çalışanların ücretlerinden memnuniyet durumlarını, adil bir ücret sistemiyle ücretlendirilip ücretlendirilmediklerini sorgulamak ve objektif veriler ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada anket çalışması uygulanmıştır. Araştırma grubunu, İstanbul'da ruhsatlı 815 özel spor işletmesinde çalışan ve tesadüfi olarak seçilen 151 erkek 30 bayan olmak üzere toplam 181 kişi oluşturmaktadır. Sonuçlar için SPSS analizleri kullanılmıştır. Özel spor işletmelerinde çalışanların adil bir ücret sistemi ile ücretlendirilmedikleri, çalışanların ücretlendirilirken performans analizlerinin yapılmasını ve buna göre ücretlendirme sistemlerinin uygulanmasını istedikleri çıkan sonuçlar arasındadır. Ayrıca çalışanların ücret dışı unsurları ve piyasa ücret araştırmalarını önemsedikleri sonucu çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
Dal, S. (2014). The Wage of Private Sport Organizations. İstanbul Üniversitesi Medical Sciences Institute, Sport Management Sciences Department. Master Thesis İstanbul. The aim of this study was to investigate charging system of private sport managements; to check whether workers are pleased with pay, to examine whether charging system is just, to produce objective datas. At this study, questionnaire has been applied. Research staff comprises totally 181 people as 151 men and 30 women of workers who worked 815 licensed, private managements in Istanbul and selected randomly. For results SPSS analyses have been used. Accorging to results of the study, at private sport managements, workers' pays wasn't arranged justly. Be taking to consideration and by analyzing workers' performances, pays should be prepared. Morover; the results appear that workers care factors out of pay, market wage investigations.