Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinde ayıp
Defect in construction contracts in return for land share
- Tez No: 361828
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. EMREHAN İNAL
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Hukuk, Law
 - Anahtar Kelimeler: Arsa Payı, İnşaat, Ayıp, Land Share, Construction, Defect
 - Yıl: 2014
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: İstanbul Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 186
Özet
“Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinde Ayıp”isimli bu tezde, öncelikle arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinin genel yapısı incelenmiştir. Bu kapsamda, sözleşmeye ait şekil, sözleşmenin hukuki niteliği, tarafların borçları, arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesinin uygulamadaki çeşitleri, ve diğer temel konular incelenmiştir. İkinci bölümde, bu sözleşmelerde yüklenicinin ayıptan dolayı sorumluluğunun ve sorumsuzluğunun şartları ele alınmıştır. Son bölümde ise arsa sahibinin ayıba ilişkin hakları incelenmiştir. Konunun anlaşılabilmesi açısından, çalışmada çok sayıda Yargıtay kararı bulunmaktadır. Tartışmalı noktalarda doktrindeki görüşler belirtilmiştir. Gereken yerlerde eski ve yeni kanun hükümleri karşılaştırılmıştır. Son kısımda ise sonuç başlığı altında çalışmadan elde edilen sonuç özetlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, called“Defect In Construction Contracts In Return For Land Share”, firstly, general structure of construction contracts in return for land share is examined. Within this scope, subjects of; form belong to contract, legal character of the contract, obligations of parties, types of construction contracts in return for land share in practice and other main subjects are examined. In second section, conditions of responsibility and irresponsibility of contractor are tackled. In the last section, rights related to defect of land owner are examined. For comprehensibleness of the subject, there are so much Supreme Court decisions in this work. Dictums in doctrine are implied in controversial points. In required points former and current code provisions are compared. In last place, under the title of result, results obtained from this work are summed.