Kıyı devletinin ve diğer devletlerin, münhasır ekonomik bölgenin askeri amaçlı kullanımına dair yetkileri
Coastal state's and other states authority regarding to military uses of exclusive economic zone
  1. Tez No: 361854
  2. Yazar: ENES ÇETİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYŞE NUR TÜTÜNCÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: BMDHS, Münhasır ekonomik bölge, askerî faaliyetler, uyuşmazlıklar, askerî amaçlı kullanımda devletlerin yetkileri, yabancı askerî faaliyetlerin hukukî durumu, UNCLOS, Exclusive economic zone, military activities, disputes, states authorities about military uses, foreign military activities legal status
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Çalışmamızın konusunu kısaca, MEB'de icra edilen askerî faaliyetlerin hukukî durumlarının belirlenmesi olarak ifade edebiliriz. Bu kapsamda, MEB'de icra edilebilecek askerî faaliyetler tek tek incelenerek, bunların hukukî durumları doktrinde mevcut farklı görüşlere de yer verilerek 1982 BMDHS çerçevesinde tartışılmıştır. Bu tartışmanın yapılabilmesi amacıyla, konuyla ilgili Sözleşme hazırlık çalışmalarından faydalanılarak tarihsel süreç araştırılmıştır. Son olarak, konu ile ilgili ortaya çıkabilecek uyuşmazlıkların, çözümleri hakkında yapılabilecekler ortaya konmuş ve Türkiye'nin konu ile ilgili görüş ve politikalarının neler olduğu ve neler olması gerektiği aydınlığa kavuşturulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
We can express our studies subject briefly as defining legal status about military activities conducted in the EEZ. In this context, including different views in doctrine, military activities would be conducted in the EEZ studied seperatly and discussed in the framework of the 1982 UNCLOS. Historical process which profitted by official records of the negotiations for UNCLOS analized for the purpose of making this discussion. Finally, settlements explained if there are any disputes about this issue and tried to clarify which views or policies about this argument should be asserted by Turkey.