A decision support tool for fund management
  1. Tez No: 36186
  2. Yazar: MELİKE ASLI POLATOĞLU
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. DİLEK ÖNKAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: asset/liability management, interest rate risk, gap analysis, duration analysis, decision support, fund management page
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: İşletme Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZET Bu tezin amacı; (1) banka üst yönetimi tarafından uygulanan Aktif Pasif Yönetimi yaklaşımı için genel bir açıklama getirmek, ve (2) Aktif Pasif Yönetimi doğrultusunda verilecek kararlarda banka üst yönetimine yardımcı olacak bir program uygulaması geliştirmektir. Burada geliştirilen program üst yönetime belirli senaryolar altında verecekleri kararlar sonucu ortaya çıkacak riskleri ve sonuçları gösterecektir. Devalüasyon oranı, faiz oranları gibi ülke ekonomisi, pazar koşullarına göre belirlenecek olan senaryolar altında banka yönetiminin stratejisini gösteren karar değişkenleri girişi yapılarak ileride karşılaşılacak banka kar/zarar koşulları hesaplanacaktır. Anahtar Kelimeler : Aktif /Pasif Yönetimi, faiz oranı riski, faiz farkı analizi, süre analizi, karar destek, fon yönetimi. page : i i
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The purpose of this thesis is (1) to provide an overview for asset liability management approach to the bank management, and (2) to develop a tool for the senior management of a bank, which will be useful for the decision making process. The software developed will enable managers to see the risks involved, therefore make it easier to hedge them. The software will provide the user with profit-loss projections for given scenarios of the economy (FC devaluation, interest rates, etc.) for a certain structure of the balance sheet. Users will also be able to observe the changes in the profit/ loss with changes in the items of the balance sheet for given economic scenarios.