Ağırlıklı ve değişken üslü lebesgue uzayında hardy operatörünün kompaktlığı
Compactness of hardy operator in the weighted vari̇able exponent lebesgue spaces
  1. Tez No: 364236
  2. Yazar: LÜTFİ AKIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YUSUF ZEREN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Hardy Operatör, Ağırlıklı Uzay, Değişken Üslü, Lebesgue Uzayı, Kompaktlık, Hardy operator, Weighted Space, Variable exponent, Lebesgue Space, Compactness
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde tez için gerekli literatür özeti, tezin amacı ve hipotez kısmına yer verilmiştir. İkinci bölümde tez için gerekli temel tanım ve teoremler ile Hardy operatörünün başlangıcı, tarihsel gelişimi ve kompaktlığına yer verilmiştir. Üçüncü bölümde Ağırlıklı ve Değişken Üslü Lebesgue Uzayında Hardy operatörünün kompaktlığı gösterilmiştir. Son bölümde ise sonuç ve önerilere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consist of four chapter. In the first chapter, there are literature summary for the thesis, aim of the thesis and hypothesis part. In the second chapter, there are the basic descriptions and theorem for the thesis and the beginning of the Hardy operator, historical development of it and the study of compactness problems. In the third chapter Hardy's operator compactness is showed in the weighted and variable exponent in Lebesgue space. In the last chapter, there is conclusions and advices.