Toplam kalite yönetimi algısının bireysel performansa etkileri üzerine sağlık çalışanları uygulaması
The perception of total quality management effects on individual performance practice of health care workers
- Tez No: 364777
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖZKAN ÜNVER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kalite, sağlıkta kalite, toplam kalite yönetimi, performans, bireysel performans, Quality, quality in health, performance, personel performance, total quality management
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ufuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
Yapılan bu çalışma, Ankara'da kalite belgesine sahip özel üç hastane de çalışan sağlık personelinin kalite algısının“toplam kalite yönetimi ölçeği ”ile ölçülmesi, bireysel performans değerleme ölçeği ile de performans algısının ölçülmesidir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde kalite, toplam kalite yönetimi tanımlarına yer verilmiştir. TKY tarihçesi, özellikleri, İlkeleri ve yararları literatür taranarak oluşturulmuştur. İkinci bölümde; performans değerleme tanımı, kavramı, kurumsal performans ilişkisi ve tky ile ilişkisi anlatılmıştır. Üçüncü bölümde ise; çalışma yöntem ve metoduna ilişkin bilgiler ve elde edilen bulgulara yer verilmiştir. Sonuç bölümünde elde edilen bulgular özetlenerek bu sonuçlar doğrultusunda önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This study involves three private hospitals in Ankara that have quality certificate and measures their staff about the concept of quality by“total quality management scale”and use individual performance review to measure the concept of performance. This study consists of three parts. First part is the word quality and total quality managements explanation. History of TKY, properties, principles and benefits are formed by scaning literature. Second part; Performence reviews explanations, concept, corporation performance connection and it's involment with TKY. Third part involves; information about work process, method and obtained facts. As conclution the obtained data is summarized and suggestions have been made in accordance with the results.