Hedef pazarlarda uluslararası fiyat araştırması ve zeytinyağı örneği
International price survey in the target markets and olive oil example
  1. Tez No: 364855
  2. Yazar: YUSUF ÇAĞRI GÖNEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ASIM GÜNAL ÖNCE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Fiyat, Fiyatlandırma, Uluslararası Fiyatlandırma Yöntemleri ve Stratejileri, Zeytinyağı Sektörü, Price, Pricing, International Pricing Methods and Strategies, Olive oil Sector
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İşletmecilik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 178
Özet
Günümüzde hemen her piyasada var olan yüksek rekabet olgusu, işletmelerin üretimden ziyade, pazarlamaya daha çok önem vermesini zorunlu kılmaktadır. Fiyat ise, gerek gelir getirici özelliği, gerek o mal veya hizmete ait değeri yansıtması, gerekse diğer tüm pazarlama çabalarını yönlendirici etkisi sebebiyle, özellikle uluslararası piyasalarda ayrıca üzerinde durulması gereken pazarlamanın en önemli unsurlarından birini oluşturmaktadır. Hazırlanan çalışmada bu çerçevede öncelikle fiyat ve fiyatlandırma olgusu ele alınmış, ardından zeytinyağı sektörü incelenmiş son olarak ise İzmir ilinde zeytinyağı ihracatı yapan firmaların genel fiyat politika ve stratejileri ele alınarak sonuç bölümünde çeşitli önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In our day, high competition almost in all markets makes the enterprises giving more importance to marketing rather than the production. Price as concerns, either income generating feature, or reflects the value of good or service, or effects to all other marketing efforts, - particularly in international market need to focus on- is one of the most important aspects of marketing. This study prepared in this framework, primarily in the first section price and pricing cases discussed, then in the second section the olive oil sector is examined, finally in the third section pricing policies and strategies of Izmir's olive oil exporters examined and various suggestions have been made.