İcra Hukukunda elektronik ortamda teklif verme
E-bidding in Enforcement Law
  1. Tez No: 364854
  2. Yazar: BÜŞRA KAZMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MİNE AKKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Kamu Yönetimi, Law, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: E-Adalet, Elektronik Kamu Hizmeti, Cebrî Artırma, E-Satış, Elektronik Teklif, E-Justice, Electronic Public Service, Compulsory Sale By Auction, E-Sale, Electronic Bid
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 140
Özet
Elektronik ortamın yargı hizmetlerinde kullanılmasından sonra online takip, elektronik haciz, elektronik satışa yönelik projeler geliştirilmiştir. Biz bu çalışmada icra hukukunda yeni bir uygulama olan Elektronik Teklif Verme Sistemi'ni ele aldık. 6352 sayılı ve 02.07.2012 tarihli Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden sonra cebrî artırmalarda elektronik ortamda teklif verme imkânı sağlanmıştır. Ayrıca artırma ilânlarının elektronik ortamda yapılmasına ilişkin hüküm getirilmiştir. Bu şekilde artırmaya katılımcı sayısında artış ile malın gerçek değerinde satılması ihtimali artacaktır. Bu elektronik hizmet Adalet Bakanlığı tarafından verilmektedir. Hizmetten yararlanabilmek için katılımcılar Elektronik Teklif Sitesi'ne üye olmalı, sistemde yer alan sözleşmeyi onaylamalı ve teminat yatırmalıdırlar. Bu çalışmanın birinci bölümünde, elektronik ortam ve artırmayla ilgili kavramlar hakkında genel bilgilere yer verilecektir. İkinci bölümde ise elektronik ortamda teklif verme sürecine değinilecek, son olarak çalışmamızın üçüncü bölümünde ise elektronik teklifin hüküm ve sonuçları ile Adalet Bakanlığı'nın elektronik hizmet nedeniyle sorumluluğu incelenecektir.
Özet (Çeviri)
After elektronic media is used at judicial services, projects about online enforcement proceedings, elektronic distraint, electronic sale are evolved. We handled Elektronic Bid System which is a new application in enforcement law in this thesis. After Law no. 6352 of 02.07.2012 entered into force, facility of e-bid was afforded at compulsory sale by auction. Also provision of the law about auction notice is declared on elekctronic media is laid down. Thereby, through increase in number of participants, posibility of selling with real value will rise. This electronic service is furnished by Ministry of Justice. To benefit from this service participants must be member of Elektronic Bid Site, approve the contract which is on website and give guaranty. First chapter of this thesis includes general information on electronic media and concepts about auction. Process of electronic bidding is mentioned in second chapter. Last chapter covers legal consequences of electronic bid and liability for elektronic service of Ministry of Justice.