Kamu hastanelerinde kullanılan Manyetik Rezonans cihazlarının tedarik süreci ve cihaz kullanıcılarının memnuniyetinin değerlendirilmesi
The purchasing process of Magnetic Resonance devices used in public hospitals and evaluation of user satisfaction
- Tez No: 364994
- Danışmanlar: DOÇ. DR. M. HAKAN KESKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Hospitals, Health Care Management, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kamu Hastaneleri, MR Cihazı, Manyetik Rezonans, Sağlık Hizmetleri, Tedarik Süreci, Tedarik Zinciri, Health Services, MR Device, Magnetic Resonance, Procurement Chain, Procurement Process, Public Hospitals
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Türk Hava Kurumu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Kamu hastanelerinde kullanılan manyetik rezonans (MR) cihazlarının tedarik süreci ve cihaz kullanıcılarının memnuniyetlerinin değerlendirilmesi isimli bu çalışma dört ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde genel olarak sağlık hizmetleri ve MR cihazı kavramları tanımlanarak MR cihazının sağlık hizmetlerindeki yeri ve önemi anlatılmaya çalışılmıştır. İkinci bölümde sağlık hizmetlerinde tedarik zinciri ve işleyişi hakkında bilgi verilerek MR cihazının tedarik süreci anlatılmadan önce tedarik zinciri konsepti hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde sağlık hizmetlerinde tedarik zinciri ve süreci, MR cihazı ve tedarik zinciri özelinde ele alınmıştır. Dördüncü ve son bölümde ise istatistiki veriler sayısallaştırılarak yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study, named procurement of magnetic resonance (MR) appliances and the evaluation of user satisfaction of the device, is made up of four sections. In the first section, health services and the definition of MR appliances and its importance in health services are tried to be explained. In the second section, the procurement in health services and process and supply chain of MR appliances and its processes are handled. In the third section, process and supply chain in health services of the MR appliances are discussed. In the last section, the statically data are interpreted.