Birleşik ve yan ürünlerde maliyet hesaplama yöntemlerinin yönetimsel kararlar açısından değerlendirilmesi: Bir işletme uygulaması
Valuation the cost approach by compound and joint products in accordante to manageial purpose
- Tez No: 366751
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYDIN GERSİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Birleşik mamul, yan mamul, birleşik maliyet, birleşik maliyetleri dağıtım yöntemleri
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Denetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
BİRLEŞİK VE YAN ÜRÜNLERDE (Joint Products) MALİYET HESAPLAMA YÖNTEMERİNİN YÖNETİMSEL KARARLAR AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Bu çalışmada birleşik ve yan ürünlerde maliyet hesaplama yöntemleri incelenerek, bu yöntemlerin bir örnek işletmede uygulanması amaçlanmaktadır. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır.Çalışmanın ilk iki bölümü literatür araştırmasıdır.Üçüncü bölüm ise uygulamadır. Çalışmanın birinci bölümünde temel maliyet kavramları irdelenmiştir. İkinci bölümünde birleşik mamul yan mamul kavramları ve birleşik mamulleri dağıtım yöntemleri incelenmiştir.Üçüncü bölümde araştırma konusu,bir işletme üzerinde uygulanmıştır.İşletmenin mevcut uygulaması ile çalışmada ulaşılan sonuçlar karşılaştırılmış ve öneriler getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
VALUATION THE COST APPROACH BY COMPOUND AND JOINT PRODUCTS IN ACCORDANCE TO MANAGERIAL PURPOSE OF The aim of this studyis investigate the cost approach of joint products and adhibition of this methods in a sample enterprise. The performance is occured from three chapters.In the first two chapters of the performance is literature investion review. In the first chapter the consepts of basıc costs axplicated. In the second hapter is the cosept of compound and joint products,by product and distribution methods of joint products and appraisal method of joint products investigated. In the third chapter,is an investigation and executed in an enterprise.The current practice and the results obtain in the study compared and asuggestion is made. Key word : Joint products,by products,joint cost,distribution method of joint cost,distribution method of by products.