An iterative solution procedure for improving feasibility in hierarchical production planning
- Tez No: 3684
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SİNAN KAYALIGİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hierarchical Production Planning, Production Scheduling, Feasibility, Flow Shops
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 146
Özet
Üretim planlama ve çizelgeleme problemleri ile ilgili kararlar için etkin yönetim desteği sağlama konusunda, kararlar kümesini, aşamalı bir çerçevede, daha küçük kümelere bölerek ele almak kullanışlıdır. Üretim planlama kararlarının aşamalı yapısından faydalanarak, aşamalı formülasyonlar ve çözüm yöntemleri önerilmektedir. Fakat bu formülasyonlarda ortaya çıkan, hiyerarşinin tüm aşamalarındaki kararların tutarlılığı, bütünleşik ve detaylı planların fizibilitesi gibi sorunlar vardır. Bu çalışmada, iki aşamalı akış tipi üretim sistemleri için geliştirilen detaylı çizelgelerin fizibilitesi, aşamalı bir çerçevede analiz edilir ve fizibiliteyi sağlamak için iteratif bir çözüm yöntemi önerilir. Anahtar Kelimeler : Aşamalı Üretim Planlaması, Üretim Çizelgelemesi, Fizibilite, Akış Tipi Üretim Sistemleri
Özet (Çeviri)
To provide effective management support for decisions related to production planning and scheduling problems, it is useful to partition the set of decisions into a hierarchical framework. To take the advantage of the hierarchical structure of production planning decisions, hierarchical formulations and solution procedures have been proposed. However, there are some problems arising in these formulations such as the consistency of decisions at all levels of hierarchy and feasibility of aggregate and detailed plans. In this study, feasibility problem of detailed schedules in a two-stage flow shop production system is analyzed in a hiearchical framework and an iterative solution procedure for feasibility improvement is proposed.