Konaklama işletmelerinde çalışan işgörenlerin iş etiği algılarının iş değerleri üzerine etkisi
The impact of the work ethics perception of the employees in accomodation businesses on work values
  1. Tez No: 369032
  2. Yazar: MUSTAFA KAVUT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KENAN ÖREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İş etiği, İş Değeri, Konaklama İşletmeleri, work ethic, work value, accommodation businesses
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Küreselleşme ile birlikte artan rekabet koşullarının hâkim olduğu günümüz iş dünyasında işletmelerin temel amacı sürdürülebilirliklerini sağlamak, rekabetçi üstünlük sağlamak ve bu kapsamda karlılıklarını arttırarak müşteri oranlarını arttırmaktır. Bu amaç ve hedeflere ulaşabilmek için sadece kaliteli ve düşük maliyetli mal ya da hizmet üretmek yeterli olmamaktadır. Artık müşterilerin artan iş etiği beklentilerinin de karşılanması ve etik kurallar çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra, özellikle hizmet işletmelerinin temel girdisi olan insan kaynaklarının katma değerini arttırması ve bu hususta iş değerleri ile ilgili çalışan algısının arttırılması gerekmektedir. Bu tez; çalışanların iş etiği ve iş değerleri algısı arasındaki ilişkiyi konaklama işletmeleri özelinde incelemektedir.
Özet (Çeviri)
In today's business environment where a growing competitiveness is clearly dominant owing to the globalization, the businesses basically aim to maintain their sustainability, provide competitive advantage and increase their profitability which, in turn, will increase their customer share. Producing only high quality and low cost goods or services can hardly be sufficient in order to achieve these goals. The growing work ethic expectations of the customers need to be satisfied and activities need to be maintained within the framework of ethical rules. Moreover, it is essential to increase the added value of the human resources, the basic input of service providers, and to advance the employee perception on work values. The present study investigates the interrelation between work ethic and work values perception on the basis of accommodation businesses.