Kur'an-ı Kerim çerçevesinde Hz Peygamber'in eğitim yöntemleri ve uygulama örnekleri
The education methods and examples of implementations of the prophet within the framework of the Holy Quran
  1. Tez No: 369210
  2. Yazar: ÇİĞDEM CAN KAYNAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDURRAHMAN OKUYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Hz. Muhammed, Din Eğitimi, Kur'an-ı Kerim, Eğitim-Öğretim, Öğretim Yöntemleri, Prophet Muhammad, Religious Education, Holy Qur'an, EducationTeaching, Teaching Methods
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bayburt Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
Bu çalışma, Kur?an-ı Kerim çerçevesinde Hz Peygamber?in eğitim-öğretim yöntemlerini ve uygulama örneklerini konu edinmektedir. Çalışmamızın amacı, günümüzde eğitimci pozisyonunda bulunan herkesi, Hz. Peygamber?in, yaşadığı dönemde üstlendiği eğitimcilik misyonu gereği sergilediği tavır ve davranışlardan ve söylediği sözlerden haberdar etmektir. Zira O?nun Kur?an-ı Kerim?den aldığı ilham ile sunduğu eğitim-öğretim faaliyetlerinin ve bu faaliyetlerde uyguladığı metotların, somut örneklerle müstakil bir çalışma ile gündemde tutulmasının günümüz eğitimcilerinin düşünce dünyalarına bir zenginlik katacağı kanaatindeyiz. Bu noktada çalışmamızda kavram analizlerine çok fazla girmeden, Kur?an?ın insanları eğitirken kullandığı eğitim ilke ve metotlarına ayetler ışığında geniş yer verdik. Hz. Muhammed (sav) özelinde konuyu incelediğimizde O?nun her alanda olduğu gibi bu hususta da ümmetine ve insanlığa zengin bir miras bıraktığını bir kez daha gördük.
Özet (Çeviri)
This study investigates the education-training methods and examples of implementations of the Prophet within the framework of the Holy Quran. Aim of thisstudy is to inform everybody dealing with education about The prophets behaviours and expressions as being an educator. We believe that, by concrete examples, keeping on agenda of His educational activities and aducational methodsi nspiring from The Holly Quran will enrich todays? trainers? theworld of thought. At this point, without analysing the concepts much, because we give importance to it, we mostly illustrate the Quran?s principles and methods of training in theligt of verses of the Quran. We realized that, as in allareas of the life, He has alsoleft a richheritage in this subjectto his ummah and humanity.