Osmanlı öncesi dönemde Giresun'da Türk ve Türklük izleri
The traces of Turk and Turkishness pre-ottoman period in Giresun
- Tez No: 369239
- Danışmanlar: PROF. DR. İBRAHİM TELLİOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Giresun, Kerasus, Giresun'da Türklük, Türk Varlığı, Giresun, Kerasus, Turkishness in Giresun, The Turk Presence
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Doğu Karadeniz tarihi hakkında günümüze kadar yapılan araştırmalarda bilimsel gerçekler yavaş yavaş ön plana çıkmaktadır. Doğu Karadeniz'in önemli bir noktasında yer alan Giresun şehrinin tarihi araştırmaları da bu durumdan nasibini almıştır. Son zamanlarda artan akademik çalışmalarla şehrin geçmişiyle ilgili gerçekler gün yüzüne çıkmaktadır. Şehrin tarihi hakkında yapılan tarih araştırmalarında genellikle Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine odaklanılması, Osmanlı öncesi dönem hakkındaki bilgileri eksik bırakmıştır. Bu eksiklik tez konumuzun ortaya çıkmasını sağladı. Çalışmamızda bölgedeki ilk topluluklardan başlanılarak Osmanlı dönemine kadar bölgedeki Türk varlığı üzerinde durduk. Bu çalışmadaki amacımız bölgedeki Türk varlığının tarihi derinliğini ortaya çıkarmaktır.
Özet (Çeviri)
Until now about the history of the Eastern Black Sea in the research are scientific facts gradually come to the fore. An important point is located on the Eastern Black Sea city of Giresun historical research has also received a grant from the state. Recently, with the increasing academic study facts about the city's past coming to light. History studies on the town generally focus on Ottoman Period and Republician. Thus, there is lack of information about pre-Ottoman Period. This deficiency led to the emergence of the thesis topic. By starting with the first communities, we wanted to about Turk presence having existed in the region till the Ottoman Period. Our the goal in this study is put forth the historical perspective of the Turkish presence in the region.