Gündüz çalışan infaz ve koruma memurları ile vardiyalı çalışan infaz ve koruma memurları arasındaki iş doyumu ve tükenmişliğin incelenmesi
Investigation of job satisfaction and job burnout among the prison officers who work in shifts compared to those who work in day shift.
  1. Tez No: 370335
  2. Yazar: CEYDA KOÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. LEVENT ÖNEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Psikoloji, Psychology
  6. Anahtar Kelimeler: Ceza infaz kurumu, infaz koruma memuru, tükenmişlik, iş doyumu, prisons, prison personnel, burnout, job satisfaction
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Psikoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu araştırmada ceza infaz kurumlarında gündüz ve vardiyalı olarak çalışan infaz koruma memurlarının iş doyumu ve tükenmişlik düzeyleri incelenmiştir. Yaş, kıdem, çalışılan kurum tipi, öğrenim düzeyi gibi bağımsız değişkenlerin iş doyumu ve tükenmişlik düzeylerine etkisi incelenmiştir. Araştırmanın evreni Antalya ili, örneklemi ise Alanya Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan toplam 120 infaz koruma memurudur. Verilerin toplanmasında Kişisel Bilgi Formu, İş Doyum Ölçeği ve Maslach Tükenmişlik ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde bağımsız değişkenler için yüzde frekans analizi, bağımlı değişkenler için t testi, varyans analizi, anova testi kullanılmış, önem derecesi .05 olarak kabul edilmiştir. Araştırmada çalışma şekli ile iş doyumu arasında anlamlı fark saptanırken, yaş, kıdem, öğrenim durumu arasında istatistiksel olarak anlamlı fark saptanmamıştır. Yaş, çalışma şekli, kıdem ve öğrenim durumu ile tükenmişlik arasında istatistikse olarak anlamlı fark saptanmamıştır.
Özet (Çeviri)
In this study day in prisons and prison officers working in shifts of job satisfaction and burnout levels were examined. Age, seniority, institution type, such as education level, job satisfaction and burnout levels of the independent variables were investigated. The research population of the province of Antalya, Alanya, who served in the sample, a total of 120 executions protection officers. The collection of data on the Personal Information Form, Job Satisfaction Scale and the Maslach Burnout Inventory was used. Data for the independent variables in the analysis of frequency analysis, so the dependent variable for the t test, analysis of variance, ANOVA test was used, was accepted as .05 significance. In this study, no significant difference between mode of operation when determining job satisfaction, age, seniority, education level statistically significant difference was observed. Age, type of work, seniority and education level of burnout Statistically significant differences were detected.