Kitab-ı Adab Fi's-Sünne (İnceleme-metin-sözlük)
Kitab-ı Adab Fi's-Sünne
  1. Tez No: 370719
  2. Yazar: CANAN TÜMER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EROL ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Kitab-ı Adab Fi's-Sünne, ses bilgisi, ünlüler, ünsüzler, şekil bilgisi, Kitab-ı Adab Fi's-Sünne, phonetics, vowels, consonan, morphological
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 223
Özet
Bu çalışmada Kitab-ı Âdâb Fi's-Sünne adlı eserin ses ve şekil bilgisi, metin incelemesi yapılmıştır. İnceleme bölümünde, eserin yazılış özellikleri incelenmiş ve metin transkripsiyonlu olarak aktarılmıştır. Ünlüler ve ünsüzlerle ilgili olarak ayrı ayrı olmak üzere benzeşmeler, uyum ve uyumsuzluklar, ses değişmeleri, ses düşmeleri metinden alınan örneklerle açıklanmıştır.Metin bölümünde eser transkribe edilmiştir.Dizin bölümünde ise eserde geçen kelimelerin anlamları geçtikleri yerle birlikte verilmiştir.Son olarak da kaynaklar bölümünde çalışma sırasında faydalanılan kaynaklara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In the present study , phonetic, morphological and textual properties of the work named Kitab-ı Âdâb Fi's-Sünne were tacked. In the analysis chapter, the orthographic properties of the work were introduced and the transcribed versions of the text was presented.Vowel and consonant assimilations, harmonies /disharmonies,changes , deletions were seperately explained with specific references to the text. In the chapter of text ,the work was transcribed.The works which were used throughout the study were given in the references chapter.