Çocugun cinsel istismarı suçunun Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirilmesi
Evaluation of sexual abuse of juveile crime in scope of Turkish Criminal Code
  1. Tez No: 370753
  2. Yazar: NAZMİ KÜÇÜKOSMANOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NEYLAN ZİYALAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Çocuklar, Cinsel İstismar, Yasal Düzenlemeler
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışmanın amacı çocuğun cinsel istismarının Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirilerek tartışmalı konulara açıklık getirilmesidir. Değerlendirmeler yapılırken önce genel istismar türleri ele alınmıştır. Kavramlar açıklanmıştır. Daha sonra bu istismar türlerinden çocuğun cinsel istismarı detaylı olarak incelenmiştir. Temel kavram, Türk Ceza Kanunu'ndaki düzenleme, suçun unsurları, suçun basit ve nitelikli halleri ve ağırlaşmış ceza gerektiren halleri ayrı ayrı incelenmiş ve tartışmalı konulara Yargıtay kararları ışığında açıklık getirilmiştir. Suçun özel görünüş biçimleri, muhakeme, yaptırım ve zamanaşımı konuları da ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this paper is to clarify controversial topics through making an evaluation of sexual abuse of juvenile in scope of Turkish Criminal Code. First of ali, types of general abuse will be explained. Concepts will be defined. Then, sexual abuse of juvenile concept analyzed in detail. Basic concepts, regulation in Turkish Criminal Code, elements of erime, majör and petty types of the erime will be examined separately and controversial issues will be clarified in the light of Supreme Court. Also, special features of the erime, trial, sanetion and statue of limitations issues will be mentioned.