Acipenser persicus borodin, 1897 larvalarının poly-ß-hydroxybutyrate (PHB) ile zenginleşmiş artemia ile beslenmesi üzerine bir araştırma.
A study on the nutrition of acipenser persicus borodin, 1897 larvae fed artemia nauplii enriched with poly-β-hydroxybutyrate (PHB).
  1. Tez No: 371372
  2. Yazar: ASHKAN JAFARI BARANI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET ALİ CANYURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Poly-β-hydroxybutyrate (PHB), Acipenser persicus Borodin, 1897, yağ asitleri, Artemia, Poly-β-hydroxybutyrate (PHB), Acipenser persicus Borodin, 1897, Fatty acids, Artemia
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Bu çalışmada Acipenser persicus Borodin, 1897 larvalarının Poly-ß-hydroxybutyrate (PHB) ile zenginleşmiş Artemia ile besleyip ve larvalarının yağ asitlerini, büyüme performansı ve bağırsaklarında olan bakteriyel yoğunluğu incelenmiştir, çalışma 4 farklı deneme grubunda 3'er tekrarla yürütülmüştür, 1.grup normal Artemia (kontrol grubu), 2.grup 100 ppm/l PHB, 3.grup 300 ppm/l PHB, 4.grup 1000 ppm/l PHB ile Artemia'i zenginleştirip ve günde 6 kere larvalar beslenmiştir, 30 gün sonra yapılan ağırlık ölçümü ve hayatta kalma yüzdesi sonuçlarına göre kontrol grubu PHB'ile zenginleşen gruplara göre daha yüksek bir veriler kaydetmiştir. Deneme sonunda yağ asitleri sonuçlarını değerlendirdiğimizde, Stearik asit (18:0) PHB ile zenginleşen gruplarımızda kontrol grubumuza göre daha yüksek bir sonuçlar gözlenmektedir, dolaysıyla toplam doymuş yağları etkilemektedir. Vaccenik asit (C18:1n-7) kontrol grubumuz PHB ile zenginleşen gruplara göre düşük bir miktar kaydedilmiştir. Eicosadieneik asit (C20:2n-6) 1000 ppm/l PHB ve kontrol grubumuz diğer iki guruba göre daha yüksek bir verilere sahiptir, diğer asitlerde pek çok fark görünmemektedir. Yaşama oranı, PCR-DGGE sonucuna göre 300 ppm/l PHB'ile zenginleşen grubumuzda daha fazladır. 1000 ppm/l PHB ile zenginleşen tankımız hastalıklara karşı daha dayanıklı gözlenmektedir.
Özet (Çeviri)
In this study, we examined Acipenser persicus Borodin, 1897 larvae which were fed with Poly-ß-hydroxybutyrate (PHB) enriched Artemia, in terms of fatty acids, growth performance and bacterial density in bowels. We carried out the study with 4 different experimental groups and 3 repetitions. The 1st group was fed with normal Artemia (the control group), the 2nd group was fed with 100 ppm/l PHB enriched Artemia, the 3rd group was fed with 300 ppm/l PHB enriched Artemia and the 4th group was fed with 1000 ppm/l PHB enriched Artemia, 6 times a day. According to weight and survival measurements performed 30 days later, the control group had better results compared to other groups. The evaluation of the fatty acid results showed that groups fed with stearic acid (18: 0) PHB enriched Artemia had higher values, therefore the total saturated fat was affected. The vaccenic acid (C18: 1n-7) control group had lower results compared to PHB enriched groups. The eicosadienoic acid (C20:2n-6) 1000 ppm/l PHB group and the control group had higher values compared to other two groups, however there was not much difference in terms of other acids. According to the PCR-DGGE result, the group fed with 300 ppm/l PHB Artemia had a greater level of loss and the group fed with 1000 ppm/l PHB Artemia was observed to be more resistant against diseases.